Papa se ipak pojavio na prozoru

Papa Ivan Pavao II. se u nedjelju ipak pojavio na prozoru 10. kata bolnice Gemelli u Rimu, nakon što je pročitan angelus na Trgu svetog Petra.

Tako ipak ove nedjelje nije bilo prvi puta, kako je bilo najavljivano, da se u 26 godina pontifikata Ivana Pavla II. nedjeljni angelus održao bez Pape.

Ivan Pavao II. bio je na prozoru bolnice i blagoslovio rukom prisutne. Iza Pape je stajao državni tajnik Svete Stolice, kardinal Angelo Sodano, te Papin osobni tajnik Stanislaw Dzivisz.

Papin tekst za današnji angelus je pročitao u 12 sati zamjenik državnog tajnika, nadbiskup Leonardo Sandri, sa trijema bazilike svetog Petra, te je u ime Pape udijelio apostolski blagoslov. Ivan Pavao II. se pridružio molitvi angelusa iz svoje sobe u bolnici Gemelli u Rimu gdje je smješten u četvrtak zbog respiratorne krize i istoga dana uvečer mu je načinjena traheotomija.

Od tog kirurškog zahvata, pa sve dok ne ozdravi, ne smije govoriti, mora čuvati glasnice. Zbog toga je njegov tekst u nedjelju pročitao msgr. Sandri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Papa je najprije svima zahvalio na tome što su mu duhovno blizu, te je misli uputio svima koji su se okupili na Trgu svetog Petra i koji se u svijetu zanimaju za njegovo zdravstveno stanje. "Molim vas da me nastavite pratiti prije svega u vašim molitvama", poručio je Papa.

"Pokajnička klima korizme, koju proživljavamo, pomaže nam da bolje shvatimo i vrijednost patnje koja, na jedan ili drugi način, svih nas čeka", rekao je Papa.

"Volio bih da ta poruka utjehe i nade stigne do svih, posebno do onih koji prolaze teške trenutke, koji pate u tijelu i duhu", poručio je Papa.

Inače noć između subote i nedjelje je Papa u svojoj sobi na 10. katu bolnice proveo mirno.

(Hina) xst ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara