Papa stigao papamobilom na prostor liturgijskog slavlja u Čepinu

Papa stigao papamobilom na prostor liturgijskog slavlja u Čepinu
PAPA Ivan Pavao II., u okviru svog trećeg pastoralnog pohoda Hrvatskoj stigao je u 10,20 sati u osječku Športskoposlovnu zračnu luku Čepin, gdje će uz sudjelovanje mnogobrojnih biskupa iz Hrvatske i susjednih zemalja predvoditi misu.

Tim euharistijskim slavljem, s kojega će uputiti, kako se najavljuje u crkvenim krugovima, ekumenske i ekološke poruke, Papa će obilježiti završetak proslave 150. obljetnice Zagrebačke metropolije i zaključiti Drugu đakovačku i srijemsku sinodu, koju je prije pet godina objavio biskup Marin Srakić.

Svetoga Oca u zračnoj luci dočekalo je oko 150 tisuća oduševljenih vjernika iz đakovačko i srijemske i susjednih biskupija, te vjernici iz susjednih zemalja, koje je Papa vozeći se papamobilom pozdravljao i blagoslivljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oltarni prostor, na kojemu će Papa služiti svetu misu, izgrađen je pod geslom "Na putu s Papom", a svojim arhitektonskim rješenjem simbolizira čovjekov put prema vječnosti.

Današnja Đakovačka biskupija nastala je ujedinjenjem starih biskupija Bosanske i Srijemske u 18. stoljeću. Nakon Prvog svjetskog rata, biskup đakovački dobio je četiri dekanata Pečujske biskupije, koji su Đakovačkoj biskupiji u potpunosti pripojeni 1971.

Godine 1963. biskupija je promijenila ime u Đakovačka ili Bosanska i Srijemska sa sjedištem u Đakovu. Biskupija danas ima 178 župa sa 343 crkve.

Osijek i Đakovo treća su postaja petodnevnog Papinog pohoda Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara