Papa u Banja Luci krajem lipnja

IZASLANSTVO Svete Stolice službeno je u srijedu izvjestilo predsjednika Republike Srpske Dragana Čavića kako će Papa Ivan Pavao II krajem lipnja posjetiti Banja Luku.

Čavić je u Banja Luci primio vatikansko izaslanstvo što ga je predvodio voditelj protokola Tajništva Svete Stolice s posebnim ovlastima velečasni Renato Boccardo.

U izjavi novinarima datoj nakon ovih razgovora Čavić je kazao kako je ranije najavljivai Papin pohod BiH definitivno potvrđen te da će se odmah započeti s organizacijskim pripremama.

"Papa će tom prigodom predvoditi misno slavlje na kojemu će proglasiti blaženim Ivana Merza", kazao je Čavić. On je dodao kako će Sveti Otac tijekom boravka u Banja Luci primiti u privatnu audijenciju članove Predsjedništva BiH te najviše dužnosnike Republike Srpske.

Kako je ranije najavljeno, tri člana Predsjedništva BiH putovat će u službeni posjet Vatikanu 21. ožujka. Oni će tom prigodom Svetom Ocu uručiti poziv za posjet BiH čime se želi pokazati kakva se važnost pridaje ovom događaju.

Članovi izaslanstva Svete Stolice posebice su razgovarali o sigurnosnom aspektu Papina posjeta Banja Luci. Čavić je izjavio kako će entitetske vlasti posebnu pozornost posvetiti pitanju sigurnosti te će učiniti sve da Papin posjet protekne bez bilo kakvih izgreda.

(Hina) rm sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara