Papa u božićnoj poruci protiv terora i nasilja

PAPA Ivan Pavao II u svojoj je božićnoj poruci "Urbi et Orbi" u četvrtak zatražio od Boga da spasi čovječanstvo od pošasti terorizma i ratova koji, kako je rekao, ostavljaju pustoš u raznim dijelovima svijeta.

Krhki 83-godišnji Papa obratio se ovog 26. po redu Božića tijekom svog pontifikata tisućama ljudi na Trgu Sv. Petra. Agencije javljaju da se ovog izrazito hladnog dana okupilo oko 60.000 vjernika kako bi vidjeli i čuli Papu koji im se obratio ispred Bazilike Sv. Petra.

"Spasi nas od zala koja opsjedaju čovječanstvo u ovim prvim godinama trećeg milenija. Spasi nas od ratova, pošasti terorizma i ostalih oblika nasilja kojima se tlače slabi i ranjivi", rekao je Papa.

Papa se suprotstavio ratu u Iraku i izrazio duboku frustriranost tijekom protekle godine beskonačnim nasiljem na Bliskom istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Aludirajući na Bliski istok, nakon što je tijekom cijele godine pozivao na nužnost uspostave mira u Svetoj zemlji, Papa je pozvao Boga da "nas spasi od nedostatka hrabrosti na putu prema miru".

"..Težak je to put ali moguć i neophodan; ti su putevi uvijek i svugdje nužni, posebice u zemlji u kojoj je rođen Isus, Princ mira", kazao je Papa.

Papa je poruku teško pročitao, za razliku od polnoćke kada mu je glas bio jasan i snažan.

Sveti otac boluje od Parkinsonove bolesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara