Papa zahvalio na prelijepu dočeku

Papa zahvalio na prelijepu dočeku
PAPA Ivan Pavao II. na kraju današnjeg misnog slavlja u dubrovačkoj luci Gruž zahvalio je okupljenim vjernicima na prelijepom dočeku.

"Želja mi se ostvarila. Zahvaljujem Bogu i vama na ovom prelijepom dočeku, na ovome bogoslužju i ovim predivnim prirodnim ljepotama", rekao je Sveti Otac na kraju bogoslužja.

Papa je blagoslovio vjernike, njihove obitelji i mladež, poručivši da krenu "hrabro naprijed".

Blagoslov je uputio i djeci i bolesnicima, Gradu Dubrovniku i cijeloj Hrvatskoj, posebno zazivajući Božji blagoslov nad rodno mjesto blaženice Marije Propetog Isusa Petković - Blato na otoku Koručuli.

Papa je blagoslovio i darove koje su mu prinijeli vjernici, te kamenje koje će biti postavljeno u temelje novih crkava.

Osobno je pričestio nekoliko sestara Družbe kćeri sv. Franje, među kojima sestru Julijanu Franulović, prvu nasljednicu blažene Marije Propetog Isusa Petković te sadašnju predstojnicu reda Berislavu Žmak.

Svetomu Ocu vjernici su darovali porculanski križ s pozlatom, CD "Ivan Pavao II. i Dubrovnik", znamenito pelješko vino "Dingač", kalež i Bibliju.

Papi je darovan i kruh iz Bačke, u kojoj je blažena Marija od Propetog Petković, za svoje redovničke službe prosila žito da nahrani gladne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjernici iz Janjeva, nekadašnje dubrovačke zajednice na Kosovu, Papi su prinijeli srebrnu krunicu.

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica darovala mu je Statut Grada Dubrovnika, dubrovačko-neretvanski dožupan Pero Mišković kip svetoga Vlaha, rad Josipa Ivanovića, a arhitekt oltarnog prostora Stijepo Butijer sliku Josipa Škerlja "Raspeće".

Dvanaestoro vjernika dubrovačke nadbiskupije uputili su Bogu molitvu za mir i ustrajnost u promicanju evanđelja, zahvalili su za Papin dolazak i pomolili se za njegovo zdravlje.

Na završetku bogoslužja, biskup dubrovački Želimir Puljić zahvalio je Papi na pastirskom pohodu Dubrovniku.

"Bilo nam je doista lijepo, a kako bi nam i moglo biti kada smo s Papom i Papa je s nama", istaknuo je biskup dubrovački.

Misno slavlje završeno je uz hrvatsku himnu "Lijepa naša Domovino" i pjesmu "Rajska Djevo, Kraljice Hrvata".

Sveti se Otac iz gruške luke zatim odvezao automobilom u biskupsku rezidenciju na dubrovačkoj periferiji, u blizini svetišta Gospe od Milosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara