Papa zahvaljuje novinarima

PAPA Benedikt XVI. primio je danas u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu novinare i zahvalio im na njihovu radu tijekom proteklih dana kada je cijeli svijet gledao prema Bazilici i Trgu svetog Petra i Svetoj stolici u Rimu.

"Zahvaljujući vašem radu, u tijeku više tjedana pažnja cijeloga svijeta je bila usmjerena prema Svetom Petru. Gospodin vam zahvaljuje", rekao je Benedikt XVI. novinarima koji su ulazak Pape pozdravili gromoglasnim pljeskom. Više od 5.000 osoba je dočekalo novoga Papu.

U ime novinara Papu je pozdravio msgr. John Patrick Foley, predsjednik Papinskog vijeća za društveno komuniciranje.

"Mediji su promijenili odnose sa Crkvom u cijelome svijetu" rekao je Papa i objasnio kako su već tijekom pontifikata Ivana Pavla II. tisak i sredstva komuniciranja pridonijeli širenju evanđelja i upoznavanja sa djelovanjem Crkve. Ta je tendencija započeta s II. Vatikanskim koncilom i Benedikt XVI. je najavio da će nastaviti tim putem. Papa je najprije govorio na talijanskom, pa na engleskome, zatim ferancuskom i njegovom njemačkom, da bi opet zaključio na talijanskom jeziku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret s novinarima je trajao dosta kratko - oko 16 minuta, ali je bio intenzivan i znakovit, odnosno moglo se vidjeti kako će i u buduće novi Papa imati odnose s javnošću i kako će se obraćati masama.

U nedjelju u 10 sati na Trgu Svetog Petra održat će se inauguralna misa kojom će se i službeno započeti pontifikat Benedikta XVI.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara