Papandreou: EU s Arapima traži mirno rješenje za iračku krizu

GRČKI ministar vanjskih poslova Georgios Papanderou, čija zemlja trenutačno predsjeda Europskoj uniji (EU), kazao je u utorak da u suradnji s arapskim zemaljama EU traži mirno rješenje za iračku krizu.

Upitan hoće li se Europska unija pridružiti arapskoj mirovnoj misiji Papandreou je na konferenciji za novinare održanoj s libanonskim kolegom Mahmoudom Hamudom u Bejrutu, odgovorio: ´Razgovarali smo o tome rebaju li izaslanici (u misiji) biti Arapi ili EU i Arapi. Nismo još odlučili.´

´EU istražuje kako u suradnji s arapskim svijetom promicati mir i stabilnost u regiji´, rekao je Papandreou u Bejrutu gdje je stigao nakon posjeta Siriji i Jordanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Libanon, koji predsjeda summitom Arapske lige ´može s arapskim zemljama pronaći način da prenese Sadamu Huseinu poruku´, da mora surađivati na primjeni rezolucije 1441 Vijeća sigurnosti UN o razoružanju Iraka, kazao je Papandreou.

Grčki šef diplomacije treba otputovati u New York gdje će sudjelovati na sastanku Vijeća sigurnosti o Iraku a zatim se vratiti u Egipat i Saudijsku Arabiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara