Papandreou: Hrvatska je uspjeh za Europu

HRVATSKA za Europsku uniju na mnogo načina predstavlja uspjeh, budući da je daleko odmakla u odnosu na ostale zemlje u regiji, i može služiti kao primjer za cijelo područje, izjavio je grčki ministar vanjskih poslova i predsjedatelj Vijeća ministara Georegios Papandreou.

´Hrvatska je na mnogo načina uspjeh za Europu, jer je poduzela vrlo važne korake u pravcu primjene europskih vrijednosti, stvarajući neophodne institucije za pripremu za članstvo u Europskoj uniji´, rekao je grčki ministar nakon razgovora sa svojim hrvatskim kolegom Toninom Piculom.

Papandreou je posjetio Zagreb u sklopu svoje turneje po pet zemalja jugoistočne Europe obuhvaćenih Procesom stabizacije i pridruživanja.

´Želimo napraviti uspješnu priču u cijeloj regiji, stoga je Hrvatska vrlo važna, jer je daleko odmakla u odnosu na ostale u regiji i može služiti kao primjer ostalima´, dodao je Papandreou, ističući da Grčka podupire hrvatske namjere da vrlo skoro podnese molbu za članstvo u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šef grčke diplomacije je rekao da je Europska unija uspješan projekt, zasnovan na zajedničkim vrijednostima, mira, suradnje, demokracije, poštovanja ljudskih prava i gospodarskog prosperita. ´Vjerujemo da se te vrijednosti moraju proširiti i na područje koje zovemo zapadni Balkan´, rekao je Papandreou.

On je istaknuo da će svaka zemlja iz regije na putu prema Europskoj uniji biti ocjenjivana prema vlastitim zaslugama.

Ministar Picula je izrazio zadovoljstvo informacijom koju mu je dao ministar Papandreou da će grčki parlament u prvoj polovici ove godine ratificirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, te obećanjem da će Grčka podupirati europske ambicije Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara