Papin astronom: Vanzemaljci su naša braća, ali Isus ih nije posjetio

DIREKTOR vatikanskog opservatorija, astronom Jose Gabriel Funes, u intervjuu s naslovom "Vanzemaljac je moj brat", objavljenog u listu L`Osservatore Romano, rekao je kako "vjera u postojanje vanzemaljaca nije u kontradikciji sa vjerom u Boga".

"Vanzemaljci bi mogli biti ondje negdje. Vjerovanje da u svemiru postoje još neki oblici života ne kose se s vjerom u Boga. Bespuće svemira, s milijardama galaktika i trilijunima zvijezda, moglo bi sadržavati oblike života kakvi se ne nalaze na Zemlji, čak i one inteligentne", rekao je Funes.

Funes je pojasnio kako nema dokaza da vanzemaljci uistinu postoje, međutim kako ljudski um ne smije ograničavati veličinu Božjeg kreativnog stvaralaštva - ako je Bog stvorio život na Zemlji, mogao ga je stvoriti i bilo gdje drugdje u svemiru. "Kad već zemaljska stvorenja nazivamo svojom braćom i sestrama, zašto onda ne bi mogli govoriti i o našoj vanzemaljskoj braći i vanzemaljskim sestrama", rekao je Funes.

"Isus nije posjetio vanzemaljce"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papin astronom je, govoreći o vezi Rimokatoličke crkve i znanosti, rekao kako, ukoliko postoje, "vanzemaljci nisu upoznali Isusa". "Njegovo utjelovljenje je jedinstveno i neponovljivo. Ipak, vjerujem da su i oni, na neki način, u Božjoj milosti".

"Biblija nije znanstvena knjiga i u njoj se ne iznose znanstvene činjenice o nastanku i porijeklu svemira. Ona govori samo o Božjoj ulozi u njegovom nastanku", rekao je Funes, dodajući kako je "teorija velikog praska jedno od najrazumnijih objašnjenja nastanka svemira".

I.M.
Montaža: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara