Papu će u krčkoj zračnoj luci dočekati predsjednik Mesić

PAPU Ivana Pavla II. u krčkoj zračnoj luci 5. lipnja dočekat će predsjednik Stjepan Mesić, a premijera Ivicu Račana Papa će primiti u bogoslovnom sjemeništu u Rijeci gdje će biti smješten tijekom četiri dana za trećeg pastoralnog pohoda Hrvatskoj, izvijestili su danas na konferenciji za novinstvo predstavnici riječke Nadbiskupije.

Nakon dolaska katamaranom s Krka u riječkoj luci Papu će dočekati riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Na konferenciji za novinstvo predstavljen je projekt uređenja pozornice na mjestu euharistijskog slavlja na Delti, riječkog autora Dalibora Laginje, i stolac na kojemu će Papa sjediti u vrijeme duhovske mise na Delti, 8. lipnja. Uz to, predstavljene su keramičke posude za pričešćivanje i misna ruha s motivima hrvatskog pletera i simbolom ovogodišnjeg pohoda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajnik Organizacijskog odbora za pripreme papina pohoda fra Serafin Sabol rekao je da će ulaznice za misu u Rijeci biti dijeljene po župama sljedeće dvije nedjelje. Naglasio je kako će one samo olakšavati hodočasnicima kretanje na mjestu euharistije, ali da će se na širem području Delte moći biti i bez ulaznica.

(Hina) dsil dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara