Paragvaj: Duarte se proglasio pobjednikom predsjedničkih izbora

KONZERVATIVNI kandidat Nicanor Duarte proglasio se pobjednikom predsjedničkih izbora održanih u nedjelju u Paragvaju..

"Prema prvim rezultatima postigli smo uvjerljivu pobjedu", rekao je Duarte odmah nakon objave rezultata anketa provedenih na biralištima.

Prema tim rezultatima, Duarte, kandidat stranke Colorado, pobijedio je s 40,5 posto glasova. Njegovi glavni protivnici Pedro Fadul iz neovisnog pokreta Patria Querida (Voljena domovina), te Julio Cesar Franco iz Autentične liberalno radikalne stranke, osvojili su 24,6 odnosno 20,9 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema predsjedniku Vrhovnog izbornog suda Albertu Ramirezu, predsjednički, parlamentarni i regionalni izbori protekli su "potpuno normalno" u nazočnosti stotinjak stranih promatrača. Na izbore je izišlo skoro 70 posto građana s pravom glasa.

Osim predsjednika i potpredsjednika, izabranih na mandat od pet godina, oko 2,5 milijuna birača biralo je i 45 senatora, 80 zastupnika, 17 regionalnih guvernera i 191 vijećnika u regionalnim skupštinama.

Četredesetšestgodišnji Duarte, bivši novinar, profesor i odvjetnik, predstavnik je nove generacije političara iz stranke Colorado, na vlasti od 1947. godine. Ta je stranka apsolutni svjetski rekorder po ostanku na vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara