Paranoični Amerikanci šestogodišnju djevojčicu stavili na listu sumnjivih terorista

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

OTAC šestogodišnje djevojčice iz američke savezne države Ohio, koja se našla na listi sumnjivih terorista, tvrdi kako je najgora stvar koju je njegova kćer napravila bila ta što je vjerojatno bila zločesta prema sestri.

Liječnik iz Ohia Santosh Thomas kaže kako je siguran kako to nije dovoljno da se njegova kći nađe na listi sumnjivih terorista koji ne smiju letjeti zrakoplovom. Da je na toj "crnoj listi", obitelj je saznala kada su letjeli iz Clevelanda do Minneapolisa te im je "sretnu vijest" priopćio agent zrakoplovne kompanije.

Ministarstvo je neće skinuti s te liste

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malenoj je dopušten let toga dana, no policajci su rekli njezinom ocu da se javi u Ministarstvo za domovinsku sigurnost kako bi raščistio cijelu stvar. Iz toga ministarstva su im kasnije javili da u njezinom dokumentu ništa neće mijenjati.

Američke vlasti su priznale da popis osoba koje ne smiju letjeti postoji, no kako je to stvar nacionalne sigurnosti, imena s njega ne žele komentirati. Otac "sumnjive teroristice" kaže kako malena leti od kada je bila dva mjeseca stara te da nikada nisu imali problema, a u veljači ove godine su čak išli u Meksiko.

Žalit će se ponovno

Santosh je najavio da će se Ministarstvu domovinske sigurnosti ponovno žaliti zbog Alyssinog statusa, ali će u zrakoplovnu luku dolaziti mnogo ranije kako bi policija imala dovoljno vremena pregledavati status malene šestogodišnje teroristice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara