PARIZ: 50.000 ANTIGLOBALISTA NA EUROPSKOM SOCIJALNOM FORUMU

Najmanje 50.000 aktivista, protivnika globalizacije iz cijelog svijeta, očekuje se u srijedu u Parizu gdje će se održati četverodnevni Europski socijalni forum. L

Na drugoj takvoj konferenciji (prva je održana prošle godine u Firenci) sudjelovat će predstavnici nevladinih udruga, sindikata i socijalnih pokreta iz više od 60 zemalja svijeta.

Za trajanja foruma vodit će se rasprave, održavat će se seminari, prikazivati filmovi, bit će postavljeno nekoliko izložbi te održano nekoliko koncerata na temu "Europa u svjetlu ljudskih prava i svijet bez rata".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Forum je privukao i pažnju francuskih političkih stranaka. Francuski premijer Jean-Pierre Raffarin pozdravio je održavanje konferencije kazavši kako postoji potreba da se "globalizacija humanizira".

80 posto organizacijskih troškova Foruma pokrivaju lokalne i državne vlade, a oni se procjenjuju na oko 3 milijuna eura. Forum bi trebao završiti u subotu mirnim prosvjedima koji će se održati u središtu Pariza. Očekuje se sudjelovanje oko 30.000 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara