PARIZ INZISTIRA NA RJEŠAVANJU PALESTINSKOG PITANJA

Francuska je u srijedu, pred skori posjet američkog predsjednika Georgea Busha, naglasila kako je hitno potrebno riješiti izraelskopalestinski sukob jer je on jedan od glavnih izvora terorizma.

"Hitno je potrebno prekinuti začarani krug krvoprolića, terorizma i nasilja koji pogađaju izraelsku i palestinsku djecu", ali i sve nas, rekao je u govoru održanom pred članovima parlamenta francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier.

On smatra da je Bliski istok "crna rupa koja može uništiti svijet, budući da svi znamo da je međunarodni terorizam posvuda prisutan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Francuski analitičari ocjenjuju da Amerikanci odbijaju priznati vezu između terorističkog napada 11. rujna 2001. i palestinskog pitanja, a Bush koji bi u Francuskoj trebao boraviti 5. i 6. lipnja u povodu proslave 60-te godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji, nije se dovoljno angažirao na rješenju tog važnog pitanja.

Prema njihovoj ocjeni, Bush se zalaže za promicanje demokratizacije i reformi u tome dijelu svijeta, no rješenje palestinskog pitanja za njega ne predstavlja prioritet.

(Hina) xmh ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara