Pariz, London, Moskva zabrinuti zbog izraelskog napada na Siriju

PARIZ, London i Moskva izrazili su u nedjelju zabrinutost zbog izraelskog napada na cilj u Siriji nakon samoubilačkog napada u kojemu je u subotu u Haifi, na sjeveru Izraela, ubijeno 19 osoba.

Francuska je osudila izraelski napad, ocjenjujući kako je riječ o "neprihvatljivom kršenju međunarodnog prava i suvereniteta". U priopćenju francuskog ministarstva vanjskih poslova poziva se na suzdržanost "kako bi prevladao razum" i upozorava da borba protiv terorizma mora poštivati međunarodno pravo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britansko ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je kako Izrael "ima pravo poduzimati mjere radi zaštite od terorističkih atentata, ali te mjere moraju biti u okvirima međunarodnog prava". Glasnogovornik ministarstva je ocijenio kako "mirovne smjernice" predstavljaju dobar temelj za rješavanje bliskoistočne krize, ali svako nasilje otežava povratak mirovnom procesu.

Glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova upozorio je kako bi nakon izraelskog napada na cilj u siriji moglo doći do proširivanja izraelsko-palestinskog sukoba. "Ta vrst akcije vodi širenju geografskog područja sukobljavanja, što može uvući i druge zemlje i izazvati još dramatičnije posljedice", upozorio je glasnogovornik i pozvao sve strane na suzdržanost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara