Pariz: Obitelji nisu još zatražile tijela 300 preminulih staraca

PARIŠKA je gradska uprava ustanovila povjerenstvo koje je u ponedjeljak počelo tražiti obitelji starijih osoba koje su preminule zbog velikih vrućina, a čija tijela još nitko nije zatražio.

Tjedan dana nakon što je prestao val vrućine, u mrtvačnicama šire pariške regije pohranjeno je još oko 300 tijela. Vjeruje se da su velike vrućine usmrtile 10.000 ljudi uglavnom iznad 75 godina.

Francuska radio postaja Radio Info je objavila da će spomenuta tijela, ne zatraži li ih netko do 1. rujna, biti kremirana i pokopana u javnu grobnicu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski ministar za socijalna pitanju u čiji resor spada i briga za starije osobe, je u ponedjeljak istakao kako je "šokiran" činjenicom da 300 obitelji još nije upoznato s činjenicom da je "baka ili mama umrla".

"Je li normalno da u Parizu još 300 osoba nije pokopano", rekao je na radio postaji PMC "To je pitanje kolektivne odgovornosti".

Pariški gradonačelnik Bertrand Delanoe ističe pak kako neke starije osobe žive u takvoj izolaciji da će njihove obitelji biti nemoguće pronaći.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara