Pariz: Završio sastanak zemalja članica G8

MINISTRI vanjskih poslova zemalja članica skupine G8 u petak su u Parizu završili s radom, izvijestili su službeni izvori.

To je bila "prilika za vrlo slobodnu razmjenu stajališta" te prilika da se "ponovno nađemo nakon što je prošlo nekoliko mjeseci -moramo reći, vrlo teških za sve nas, bez obzira na to što dijalog među nama ni u jednom trenutku nije bio prekinut", kazao je francuski šef diplomacije Dominique de Villepin na konferenciji za novinare održanoj po svršetku sastanka.

Ministri su u četvrtak navečer na radnoj večeri raspravljali o nizu međunarodnih pitanja, među kojima o problemu borbe protiv terorizma, pitanju zabrane širenja nuklearnog oružja, posebno u Sjevernoj Koreji i u Iranu te o situaciji u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pogledu situacije u Iraku članovi skupine G8 dijele "jednako stajalište". "Velik je izazov graditi mir. Da bismo u tome uspjeli potrebna nam je pomoć sviju", rekao je De Villepin. Francuski je ministar izrazio zadovoljstvo zbog "ponovnog zajedništva" unutar UN-ova vijeća sigurnosti nakog izglasavanja u četvrtak, američke rezolucije o poslijeratnom Iraku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara