Parlamentarci Fataha prihvatili novi palestinski kabinet

Parlamentarni zastupnici vladajućega Fataha u ponedjeljak su prihvatili novi kabinet Palestinske samouprave, objavili su stranački dužnosnici i tako su predsjedniku Mahmudu Abasu omogućili da Palestinskom zakonodavnome vijeću ponudi novu vladu na glasovanje o povjerenju.

Kabinet je dobio podršku nakon maratonskoga sastanka koji je trajao do tri u noći, kažu dužnosnici. Novi kabinet bit će još u ponedjeljak predstavljen Zakonodavnome vijeću.

Abas je prošli mjesec izabran za nasljednika Jasera Arafata, a s premijerom Ahmedom Koreijem vodi žestoke borbe oko sastava 24-članoga kabineta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među novim licima kabineta najpoznatiji je Naser Jusef koji će kao ministar unutarnjih poslova biti zadužen za snage sigurnosti. Arafat se svojevremeno opirao Jusefovu imenovanju i nije htio tom bivšem generalu prepustiti nadzor nad tim snagama. Jusef dolazi na mjesto Arafatova bliskog suradnika Hakama Bilawija.

Naser Al-Kidva, Arafatov nećak, koji je bio palestinski predstavnik u Ujedinjenim narodima, postat će ministar vanjskih poslova umjesto Nabila Šaata koji će postati premijerov zamjenik.

(Hina) xvm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara