Pašalić: Mirko Čondić bit će u Saboru

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka Ivić Pašalić na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu, na kojoj je predstavljena lista te stranke za 10. izbornu jedinicu, izjavio da će bivši predsjednik Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata pukovnik Mirko Čondić, četvrti s njihove liste, ući u Hrvatski sabor.

Na novinarski upit na čemu temelji optimizam da će, kako je rekao, stranka osvojiti 12 do 16 mandata kad ankete pokazuju da neće proći ni izborni prag, Pašalić je odgovorio kako anketama ne vjeruje. U Hrvatskoj se ankete, po Pašaliću, ne rade metodološki pravilno te je najbolje mjerilo reagiranje naroda, pa i onoga danas na splitskom Pazaru (glavna gradska tržnica) gdje se Pašalić družio s građanima. Osim toga, na lokalnim izborima u toj izbornoj jedinici, ali i diljem Hrvatske, ta stranka, kazao je Pašalić, dobivala je najmanje 16 posto glasova, a u Kninu čak 34 posto. Pašalić, koji je prvi na listi u X. izbornoj jedinici, rekao je da, ako stranka slučajno na izborima i ne prođe onako kako je planirano, Čondić, koji je četvrti, sigurno će ući u Sabor jer će netko podijeliti mandat s njim "pa će on u svakom slučaju ući u Sabor".

Pašalić je rekao da HB u 10. izbornoj jedinici već deset dana vodi kampanju koja se temelji na druženju s građanima i obilasku građana od, kako je kazao, vrata do vrata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program HB-a temelji se prije svega na njegovanju vrijednosti na kojima je nastala država, odnosno vrijednosti Domovinskog rata i uvažavanju hrvatskih branitelja, na drukčijem odnosu prema Haagu i hrvatskom iseljeništvu, a u tome nam Mirko Čondić, kazao je, itekako može pomoći.

Čondić je pak kazao da je odnos prema Domovinskom ratu glavni razlog što se odlučio pristupiti toj stranci. To je jedina stranka koja ima dosljedna stajališta prema Domovinskom ratu i braniteljima i moj je politički angažman u stranci nastavak onoga što sam radio kao predsjednik središnjeg Stožera i u ovoj stranci mogu djelovati kao i u Stožeru, odnosno propagirati vrijednosti na kojima je nastala hrvatska država.

Pašalić je uvjeren i kako će u 11. izbornoj jedinici za dijasporu Hrvatski blok "apsolutno, uvjerljivo pobijediti".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara