Pašalić zaradio 6,7 milijuna na Zagrebu i još će mu u naselju izgraditi cestu

Pašalić zaradio 6,7 milijuna na Zagrebu i još će mu u naselju izgraditi cestu

NEKAD političar, danas građevinski investitor, Ivić Pašalić prodao je Gradu Zagrebu zemljište za 6,7 milijuna kuna unutar naselja koje je izgradio, kako bi mu Zagreb mogao sagraditi kompletnu prometnu infrastrukturu u "Pashalichvilleu" na Odranskoj zavrtnici, doznaje Novi list.

Odluka o poslu s Pašalićevom tvrtkom "Kapital Konzalting" donesena je na jučerašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva, a zanimljivo je da Grad u ovom slučaju nije iskoristio daleko bolju pregovaračku poziciju i ishodio uvjete kakve je uspijevao ishoditi u ranijim, gotovo identičnim situacijama, piše list. Primjerice, kada bi mu investitori darivali zemlju samo kako bi im Grad napravio ceste da im stanari mogu ući u naselje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnica gradskog Ureda za upravljanje imovinom Ninoslava Zeković kazala je za list da Grad nekad prođe bolje, nekad lošije u pregovorima oko prometnica. Pašalić tvrdi da je "dužnost grada graditi komunalnu i prometnu infrastrukturu", a da je zemljište prodao po istoj cijeni po kojoj ga je otkupio - od 622,5 kuna za kvadrat.

A.B.
Foto. Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara