PASSY POZVAO ALBANIJU DA OKONČA REFORMU IZBORNIH ZAKONA

Bugarski ministar vanjskih poslova Solomon Passy, čija zemlja trenutno predsjedava OESSom, obećao je u četvrtak u Tirani da će ta europska organizacija nastaviti pomagati Albaniji u usklađivanju izbornih zakona s europskim standardima.

Passy se, posljednjeg dana svoje višednevne turneje tijekom koje je posjetio Skoplje, Prištinu, Beograd i Podgoricu, u Tirani sastao s albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom, premijerom Fatosom Nanom i šefom diplomacije Kastriotom Islamijem.

Cilj reforme izbornog zakonodavstva koja je u tijeku je zajamčiti da će opći izbori, zakazani za sredinu 2005. godine, biti pošteni i u skladu s normama Europske unije, rekao je Islami nakon razgovora s bugarskim kolegom, javila je Albanska telegrafska agencija (ATA).

"Također sam izrazio spremnost da izborni proces nadziru naši međunarodni partneri, među kojima je glavni EU, kako bi izbori 2005. godine bili pošteno provedeni", kazao je albanski ministar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albanski premijer Fatos Nano je Passyju prenio uvjeravanja da će njegova vlada izbore organizirati "u skladu s demokratskim standardima" i da će "poštivati sve preporuke OESS-a".

Zapadni dužnosnici su upozorili Albaniju da će izbori iduće godine i način na koji će biti provedeni biti značajna provjera albanskih političkih institucija i test zrelosti političkog vodstva.

(Hina) xbb ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara