Patronažna služba županjskog Doma zdravlja dobila tri sanitetska vozila

VUKOVARSKOSRIJEMSKI župan Nikola Šafer predao je danas v.d. ravnateljici županjskog Doma zdravlja Ruži Lelić tri sanitetska vozila za patronažnu službu u Cerni, Gradištu i Bošnjacima.

Vozila su kupljena decentraliziranim novcem županijskog proračuna. Po riječima župana Šafera županjski je Dom zdravlja dobio i milijun i pol kuna za kupnju nove opreme, a veći dio novca bit će uložen u gradnju zdravstvenih ambulanta u Đurićima i Babinoj Gredi u županjskoj Posavini.

Od decentraliziranog novca županijski je proračun ove godine za zdravstvene ustanove u Županiji izdvojio 16 milijuna kuna: po pet milijuna kuna dobile su vinkovačka i vukovarska bolnica, a šest milijuna kuna domovi zdravlja u Vinkovcima, Vukovaru, Županji te županijski Zavod za javno zdravstvo u Vinkovcima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima Ruže Lelić Dom zdravlja pruža usluge za oko 50 tisuća stanovnika županjske Posavine. Prošle su godine decentraliziranim novcem županijskog proračuna kupljena četiri vozila za patronažnu službu, a s danas predana tri vozila u cijelosti su podmirene potrebe te službe, rekla je Lelić.

(Hina) žd mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara