Pavarotti: Rock zvijezde su operne dive 21. stoljeća

TALIJANSKI tenor Luciano Pavarotti stigao je ovih dana u Berlin, gdje je izjavio da su rock zvijezde nove operne dive 21. stoljeća.

"Rock zvijezde poput Rickyja Martina, Erica Claptona i Eltona Johna dostojni su nasljednici diva i velikih opernih skladatelja 19. stoljeća", izjavio je Pavarotti, dodajući da Donizettijeva arija nije ništa drugo nego pop hit u današnjem smislu riječi."

"Suvremeni skladatelji ozbiljne glazbe više ne znaju skladati za ljudski glas", objašnjava Pavarotti.

Talijanski se tenor nalazi u Berlinu gdje će u subotu nastupiti u "Tosci" Giacoma Puccinija u Deutsche Oper.

Već su prije nekoliko mjeseci rasprodane sve ulaznice za tu izvedbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pavarotti nastupa u ulozi Maria Cavaradossija, a američka sopranistica Carol Vaness pjevat će naslovnu ulogu.

Prošloga je mjeseca pjevač najavio da se namjerava povući sa scene 2005. godine kako bi provodio što više vremena sa svojom kćerkicom te kako bi se oženio svojom životnom partnericom Nicolettom Mantovani.

Pavarotti, koji će u listopadu 2005. napuniti 70 godina, za iduću godinu najavljuje "pozdravnu turneju" koja će započeti u operi Metropolitan u New Yorku.

Namjera mu je nastupiti na svim kazališnim scenama koje su povezane s njegovom karijerom, kako bi se pozdravio sa svojom publikom i svima koji su ga voljeli.

Iako još uvijek osjeća da može pjevati, prioritet mu je biti kod kuće s kćerkicom Alice, koja mu je, kako tvrdi, promijenila život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara