PAVAROTTI SLJEDEĆEG OŽUJKA PONOVNO PJEVA U U METU

Luciano Pavarotti namjerava se vratiti u Metropolitan operu u ožujku 2004. gdje bi trebao nastupiti u tri izvedbe Puccinijeve "Tosce", čime će se oprostiti od te operne kuće i svoje publike. L

Poznati tenor izazvao je gnjevne reakcije kad je u svibnju 2002. otkazao dva nastupa u "Tosci" u Metu zbog bolesti. Svi su vjerovali da će ti nastupi biti oproštaj Pavarottija s Metom.

Umjetnik se jako raduje povratku na scenu te velike operne kuće.

"Bit će to moj posljednji nastup u Metropolitan operi, a njime ću započeti svjetsku turneju kojom se opraštam od publike", izjavio je Pavarotti.

Ravnatelj Meta Joe Volpe raduje se Pavarottijevim nastupima, budući da je tenor brojne velike uloge otpjevao upravo u toj opernoj kući.

Prije otkazivanja prethodnog nastupa u Metropolitanu Volpe je tražio od Pavarottija da se na pozornici obrati publici koja je platila između 75 i 1875 dolara za ulaznicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pavarotti nije nastupao u operi od 22. siječnja 2002., kad je pjevao Maria Cavaradossija u "Tosci" u londonskoj Kraljevskoj operi Covent Garden.

U Berlinu bi 28. lipnja trebao pjevati Cavaradossijeve arije u Deutsche Oper.

Volpe je najavio Pavarottijev nastup u "Tosci" 6., 10. i 13. ožujka sljedeće godine.

Pavarotti će možda pjevati u operama u drugim kućama i nakon oproštajnog nastupa u Metu, no zasad još nije ništa ugovoreno.

Pavarotti je debitirao u Metu 1968. u Puccinijevoj operi "La Boheme". Postao je zvijezdom nakon veličanstvene izvedbe u ulozi Tonija u Donizettijevoj "Kćeri pukovnije" u Metu 1972., nakon što je uspio otpjevati devet visokih Cisova za redom u ariji "Ah! Mes amis".

U Metu je nastupio 373 puta, a zadnji mu je nastup bio 31. siječnja 2001. u ulozi Radamesa u Verdijevoj "Aidi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara