Pavarotti u Areni ispred sedam tisuća gledatelja

Svjetski velikan operne scene te jedan od najvećih tenora današnjice maestro Luciano Pavarotti večeras je u pulskoj Areni ispred više od 7000 gledatelja održao koncert čime je svečano otvoren ovogodišnji 5. Ljetni glazbenoscenski "Histria festival".

Pulski koncert bio je dio njegove završne turneje tijekom koje će održati 40 koncerata a koju će okončati na svoj rođendan u listopadu iduće godine.

Pavarotti je u Areni nastupio sa sopranisticom Carmelom Remigio, uz pratnju orkestra Hrvatske radio televizije predvođeni dirigentom Leoneom Magierom.

Maestro Pavarotti tijekom koncerta otpjevao je najpoznatije skladbe, a pjesme i arije što ih je specijalno odabrao za svoj večerašnji nastup djelo su nekih od najvećih talijanskih skladatelja i čine repertoar kojim je dosad oduševljavao publiku diljem svijeta. U taj niz spadaju operne arije poput Mascagnijeve "Cavallerije Rusticane" te Puccinijeva "La Boheme" kao i poznate napolitanske pjesme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnjem koncertu bili su nazočni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader, ministar vanjskih poslova Miomir Žužul te kulture Božo Biškupić te obrazovanja, znanosti i sporta Dragan Primorac kao i predstavnici županijskih i lokalnih vlasti.

Otvarajući festival hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je kako su današnjim danom i nastupom maestra Luciana Pavarottija "Histria festival", Pula i Hrvatska dobili visoko mjesto na kulturnoj karti Europe.

(Hina) xdspo yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara