Pavelićevoj kćeri vraćena dvokatnica u Zagrebu

MIRJANI PAVELIĆ PŠENIČNIK, kćeri zloglasnog ustaškog poglavnika Ante Pavelića, uskoro bi trebalo biti uručeno rješenje Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove, kojim se poglavnikovoj kćeri u vlasništvo vraća stambena dvokatnica u Mandrovićevoj ulici 8 u Zagrebu.

Naime, komunisti su po završetku Drugog svjetskog rata nacionalizirali zgradu u vlasništvu poglavnikovog oca Mile Pavelića, a osim dotične zgrade, Pavelićevi nasljednici su zatražili i povrat vlasništva nad dva zemljišta u Podsusedu, javlja tjednik Globus.

Mirjana Pavelić rođena je u Italiji, nikad u životu nije živjela u Hrvatskoj, te ima kanadsko državljanstvo. Iako će zgrada u Mandrovićevoj ulici biti vraćena Pavelićevoj kćeri, ona iz nje neće smjeti iseliti stanare niti prodati zgradu, budući da šest obitelji koje žive u njoj imaju status povlaštenih stanara do 2012. godine.

Zlatica Petrušić, koja s obitelji živi na prvom katu dotične zgrade, kazala je Nacionalu kako se nada da ju poglavnikova kćer neće izbaciti iz stana nakon isteka statusa zaštićenog stanara.

(Foto: Globus)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara