Pavić: Onaj tko je organizirao dolazak Thompsona računao je na sukobe

"ČINJENICA je da je u ovakvim emotivnim situacijama stvari teško kontrolirati, pa je moglo doći do sukoba, ali očito je da je na to računao onaj koji je sve to i pripremio" - izjavila je gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić za dva dnevna lista.

"Doček se izjalovio, a ja sam sigurna da je netko htio da tako ispadne."

Tko je taj "netko"? Gradonačelnica nije rekla, ali je izjavila kako je na dočeku rukometaša na aerodromu napadnuta od HDZ-ovog gradonačelnika Velike Gorice.

"U trenutku dočeka na aerodromu napao me je gradonačelnik Velike Gorice Ivan Šuker i pitao što ja tu radim. Rekao je da sam se došla slikati i da se vratim u Zagreb, a da bi rukometaši trebali otići u Veliku Goricu".

"Ja nisam dala dozvolu za nastup Thompsona. Iskreno mi je žao zbog načina na koji je nastupio, jer je time povrijedio mnoge okupljene građane"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Thompson je nekoliko puta, kao na svojim koncertima, uzviknuo "Za dom" na što mu je veći dio publike uzvratio "Spremni!". Također, u dijelu dočeka koji je sličio političkom mitingu, Thompson je kroz pjesmu odaslao svoju poruku o pravilnim političkim usmjerenjima "Nemoj ići lijevo na križanju staze, tu ne ide nitko, svi se zvjeri paze. Nego hajde desno...".

I sve to nakon što je heroj pobjede u finalnoj utakmici Vlado Šola zatražio da nastupi Prljavo kazalište s pjesmom "Heroj ulice".

No "onaj koji je sve to i pripremio" očito je događaj želio iskoristiti za promociju nekih drugih heroja koji veze sa sportom nemaju.

Matija Babić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara