Pavle Bulj priveden u splitski zatvor

Pavle Bulj priveden u splitski zatvor

PAVLE BULJ, koji je prvotno oslobođen optužbe za ubojstvo Sinjanke Anđele Bešlić, priveden je oko 17 sati iz Sinja u splitski zatvor po nalogu Županijskog suda u Splitu, a na temelju odluke Vrhovnog suda o određivanju pritvora, saznajemo od voditelja smjene OKC-a Policijske uprave splitsko-dalmatinske Damira Brajkovića.

"U 17:30 minuta 50-godišnji muškarac sa sinjskog područja privedena je u splitski zatvor po nalogu Županijskog suda, a temeljem rješenja Vrhovnog suda." - kazala je za Index  glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj, te dodala kako ne može odati identitet privedene osobe.

Dežurna istražna sutkinja, koja nije željela reći ime i prezime, kazala je kako ne zna ništa o slučaju, te dodala kako se privođenja rade do osam sati navečer, pitavši nas od kuda nam informacija.

Pavle Bulj drugooptuženi je u slučaju ubojstva i silovanja malodobne Sinjanke Anđele Bešlić 2002. godine. Na suđenju završenom u ožujku prošle godine oslobođen je optužbe, no Vrhovni je sud tu presudu poništio u prosincu.

Odluku o njegovu pritvaranju Vrhovni je sud donio prihvaćajući žalbu Državnog odvjetništva na rješenje Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu koje nije odredilo pritvor premda je Odvjetništvo to zatražilo zbog posebno teških okolnosti kažnjivog djela.

Prvooptuženi Ivan Bulj (42), Pavlov rođak, proglašen je u ožujku krivim za ubojstvo, no ne i za silovanje malodobne djevojke i određena mu je zatvorska kazna od 27 godina koju je Vrhovni sud smanjio na 22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema optužnici, rođaci Bulj 17-godišnju Anđelu Bešlić na silu su ukrcali u automobil kada se 3. ožujka 2002. iz Sinja, gdje je bila u diskoteci, pješice vraćala kući u Suhač. Optužnica ih je teretila da su ju silovali te zatim, radi prikrivanja zločina, ubili udarcima tupim predmetom po glavi. Njezino tijelo pronađeno je mjesec dana kasnije u jami prekriveno suhim granjem.

Optužbe za silovanje oslobođeni su zbog nedostatka dokaza.

Ivan Bulj najprije je policiji, kojoj se sam prijavio, priznao zločin tereteći i svojega rođaka, da bi pred istražnim sucem počinjenje zanijekao.

Index.hr/Hina
Foto: Arhiva (policija privodi Ivana Bulja)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara