PAZIN: PAZIN OBILJEŽIO DAN GRADA

U povodu Dana grada Pazina danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Neven Rimanić, govoreći o jednogodišnjim dostignućima u gradu, izdvojio sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na kojem ove godine završavaju radovi.

Po njegovim riječima time završava višegodišnja najveća istarska investicija u zaštiti voda u koju su do sada Hrvatske vode, Županija i grad Pazin uložili više od 22 milijuna kuna.

Istarski župan Ivan Jakovčić je, pozdravivši skup, najavio otvaranje industrijske zone Ciburi u Pazinu i nova radna mjesta u njoj, otvorenje zgrade Trgovačkog suda, dovršetak županijskog sjedišta i prenamjenu bivše vojarne.

"Pazin ima ljudske i druge mogućnosti da postane grad koji bez dvojbe može dati pečat razvoju cijele istre", istaknuo je Jakovčić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručene su i godišnje gradske nagrade i priznanja. Gradski grb dodijeljen je dječjem vrtiću "Olge Ban" koji ove godine proslavlja 100. obljetnicu osnutka i pazinskoj tvrtki "Kamen" za pola stoljeća uspješna poslovanja.

Dan grada obilježava se i kulturnim i športskim priredbama.

(Hina) xdspo ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara