PBZ: Ukradeno 25,7 tisuća kuna s četiri računa

PRIJE blokade transakcija na bankomatima Privredne banke Zagreb (PBZ) krivotvoritelji su uspjeli nanijeti štetu računima četiri klijenta u ukupnom iznosu od 25.693,75 kuna, izvijestili su danas iz PBZa.

Sredstva su klijentima već vraćena te za njih ne postoji šteta, kažu u PBZ-u te dodaju kako je šteta nanešena na samo četiri od ukupno 1.820.000 kartica PBZ-a. U preventivnu svrhu PBZ je blokirala ukupno 723 kartice klijenata, kojima su u međuvremenu izdane nove kartice i distribuirane u matične poslovnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krađa u sistemu bankomatske mreže PBZ-a provedena je metodom tzv. skimminga, odnosno snimanja magnetskog zapisa kartica prilikom korištenja bankomata, i to "tijekom blagdanskih dana", a krivotvoritelji su pokušali nanijeti veću štetu podizanjem novca iz Rumunjske, navode u PBZ-u.

Ujedno pozivaju klijente kojima je blokirana kartica, a koji nisu kontaktirani, da se obrate PBZ-u. Iz PBZ-a napominju kako je hitnom reakcijom službi Banke spriječen pokušaj pronevjere većeg broja kartica.

Zagrebačka je policija pak danas objavila kako do sada nije zaprimila ni prijavu oštećenih građana niti PBZ-a vezanu uz prijevare na bankomatima PBZ, no kako će provjerit napise iz tiska koji govore o neovlaštenom snimanju bankovnih kartica na području Zagreba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara