Pecek: Optimalno vrijeme za izbore kraj godine

REGIONALNI povjerenik HSS-a za Slavoniju i Baranu i ministar obrta malog i srednjeg poduzetništva Željko Pecek izjavio je danas u Osijeku kako smatra da je "optimalno vrijeme za izbore kraj godine, kada se završi proces priprema za priključivanje Europskoj uniji" te da se novoj Vladi tako omogućuje da "snažno krene u novu proračunsku godinu".

Na konferenciji za novinare Pecek je kazao da njegova stranka na izbore izlazi samostalno, a da će partnere na državnoj i regionalnoj razini tražiti među onima koji prihvaćaju HSS-ove programe i projekte.

Pecek je izrazio nezadovoljstvo stanjem u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini, u kojoj su oporbeni vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HSP-a podnijeli ostavke i traže njezino raspuštanje, ocijenivši da se na taj način, neposredno uoči dolaska pape Ivana Pavla II., "mimo izbora pokušavaju smijeniti oni koji su na izborima legalno izabrani".

Slavonija ima važnijih problema od bavljenja politikom, rekao je Pecek ocijenivši kako je za rješvanje gospodarskih problema te regije, posebice poljoprivrednih, potrebno osnovati regionalnu agrobanku.

HSS-ov dožupan Pavo Šarčević ocijenio je neprihvatljivim da se u javnosti stvara ozračje da je "dolazak Svetoga Oca velik trošak", te da neki lokalni političari na temelju takvog ozračja ponovno plasiraju teze o zapostavljenosti Slavonije.

Dodao je kako je Vlada u tu svrhu odobrila sredstva od 2,5 milijuna kuna, ocijenivši kako u pripremama za doček Pape na lokalnoj razini "ima dosta improvizacija".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara