Peggy Fossett traži da se njenog supruga Stevea proglasi mrtvim

PEGGY FOSSETT, supruga avanturiste Stevea Fossetta, obratila se sudu u Chicagu od kojega traži da njenog supruga proglasi mrtvim, prenosi Earth Times.

Peggy Fossett na ovaj se potez odlučila kako bi mogla otpočeti raspodjela imovine njenog supruga koja se procjenjuje na više desetaka milijuna dolara. Steve Fossett ostavio je oporuku s popisom svoje imovine i načinom na koji ista treba biti razdijeljena, a njegova supruga želi da sud odobri provedbu oporuke.

Fossett je nestao početkom rujna nakon što je s privatnog letjelišta u pustinji Nevade poletio manjim sportskim zrakoplovom. Nakon što se cijeli dan nije vratio na letjelište s kojeg je poletio njegov prijatelj je prijavio nestanak  za kojim se intenzivno tragalo trideset dana.

"Kao što svatko može zamisliti, ovo je težak dan za našu obitelj. Nastavit ćemo žaliti i nositi se s gubitkom, ali nakon gotovo tri mjeseca osjećamo da moramo prihvatiti činjenicu kako Steve nije preživio", stoji u pisanoj izjavi Fossettovih koji od suda traže pravnu odluku kojom će biti dozvoljena raspodjela njegove imeovine.

63-godišnji Fosset, koji se obogatio na financijskim tržištima, posljednjih desetljeća je svu svoju energiju uložio na razbijanje svjetskih rekorda. Osim što je kao prva osoba u avionu-jednosjedu obletio svijet, godine 2002. je postao prva osoba koja je svijet obletila u balonu.

Ukupno je postavio 166 rekorda u raznim disciplinama, od kojih su 76 još nepremašena.

I.K./D.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara