PENTAGON: NA RAT U IRAKU POTROŠENO 20 MILIJARDI DOLARA

Američka vojska potrošila je na rat u Iraku 20 milijardi dolara, a procjenjuje se da će na zadržavanje postrojbi u toj zemlji mjesečno trošiti dvije milijarde, objavio je u srijedu Pentagon."Rat je dosad stajao oko 20 milijardi dolara", rekao je na konferenciji za novinare glavni inspektor Ministarstva obrane Dov Zakheim.

Po njegovim riječima, troškovi za vojnike dosegli su sedam milijardi, borbene operacije stajale su preko 10 milijardi, a streljivo i oprema preko tri milijarde dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američki predsjednik George Bush potpisao je u srijedu zakon kojim se odobrava 79 milijardi dolara za rat u Iraku, nagrade saveznicima, poput Turske, i za oporavak američkih zračnih prijevoznika.

Tim paketom, koji je Kongres počeo razmatrati na početku rata u Iraku i dovršio ga za samo tri tjedna, Bushu su odobrene tražene 62 milijarde dolara za ratne troškove, no ograničena mu je sloboda raspolaganja tim novcem.

Paket uključuje 2.5 milijardi dolara za poratnu obnovu Iraka i oko osam milijardi za nagradu saveznicima, kao što su Jordan, Egipat, Afganistan, Izrael i Pakistan.

(Hina) bcav sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara