Pentagon potvrdio da su američke postrojbe ušle na pakistanski teritorij

AMERIČKE su postrojbe nedavno ušle na pakistanski teritorij iz Afganistana unatoč činjenici da je Pakistan strogo zabranio takvo što, potvrdio je u srijedu dužnosnik Pentagona, dodajući da je takav upad bio nesmotren.

U Islamabadu je dužnosnik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova kazao da je njegova vlada 2. svibnja uputila prosvjed SAD-u zbog upada američkih vojnika na pakistanski teritorij u potrazi za pripadnicima al-Qaide.

"Mogu potvrditi da se incident dogodio nedavno", kazao je dužnosnik američkog ministarstva obrane u Washingtonu, tražeći da ostane neimenovan. "Treba istaknuti da je to bilo nesmotreno. Mi poštujemo teritorijalnu cjelovitost Pakistana", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američke snage vode ofenzivu uz granicu između Afganistana i Pakistana tražeći pripadnike al-Qaide među kojima i samog Osamu bin Ladena.

"Granica je vrlo osjetljiva linija. Ona nije fizički dobro označena", kazao je neimenovani dužnosnik ministarstva obrane dodavši da su američki i pakistanski dužnosnici već razgovarali o graničnim problemima.

(Hina) xbis ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara