Pentagon predlaže zatvaranje bolnice Walter Reed

Pentagon je u okviru mjera štednje predložio da se uz više vojnih baza i centara zatvori i znamenita washingtonska vojna bolnica Walter Reed u kojoj su umrli američki predsjednik Dwight Eisenhower i general Douglas MacArthur i gdje je u posljednje dvije godine liječeno gotovo 1200 vojnika ranjenih u Iraku.

Ministar obrane Sjedinjenih Država Donald Rumsfeld u petak je objavio prijedlog o zatvaranju 33 vojne baze vojske SAD-a, među kojima je i čuveni vojni medicinski centar u Washingtonu. Unatoč njezinoj znamenitosti, ta bolnica više ne zadovoljava po položaju, pristupačnosti i mogućnostima širenjima, objavio je Washington Post. Nije objavljeno što se namjerava učiniti sa zgradom ili vrlo vrijednim zemljištem na kojem se nalazi bolnica Walter Reed.

Zatvaranje bolnice u kojoj su tijekom prošlog stoljeća liječene stotine tisuća vojnika znači da će se prerasporediti i 5630 radnih mjesta. Većina najavljenih zatvaranja odnosi se na regionalne pričuvne baze i centre kopnene vojske, mornarice i određeni broj baza zrakoplovstva SAD-a a odražava želju Pentagona da pričuvne jedinice prebaci u baze aktivnih redovnih jedinica kako bi se njihovo ljudstvo u većoj mjeri obučavalo s aktivnim postrojbama.

U bolnici Walter Reed svojedobno je na pregledima boravio i pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

(Hina) xakoz ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara