Pentagon traži spremnost za polazak prema Perzijskom zaljevu

PENTAGON je izdao naredbu za dva nosača iz svoje flote, od kojih je jedan USS George Washington, i za dva amfibijska broda da budu spremni za polazak prema Perzijskom zaljevu za moguću intervenciju protiv Iraka, javlja više američkih televizijskih postaja.

Naredba je izdana tim brodovima kao i bolničkom brodu Comfort da budu spremeni u idućih 96 sati (četiri dana), javile su televizijske postaje Fox i CBS pozivajući se na neimenovane vojne dužnosnike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

USS George Washington je smješten u Norfolku nakon što se vratio iz Sredozemlja. Televizijske postaje nagađaju da bi drugi nosač mogao biti ili Kitty Hawk, koji se nalazi u Japanu, ili Abraham Lincoln, trenutačno u Australiji. Svaki od tih nosača može nositi 75 zrakoplova. Comfort, brod na kojem se nalazi tisuću bolničkih kreveta, trenutačno je usidren u Baltimoru.

Naredba o spremnosti u idućih 96 sati ne znači odlazak odmah nakon isteka nego on može uslijediti i nakon nekoliko dana ili čak mjesec dana ako bude potvrđen, izjavio je jedan neimenovani časnik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara