PEOPLink dobio nagradu WITSA 2004. za globalnu IT izvrsnost

PEOPLink jedna je od samo dvije organizacije koje su osvojile prestižnu nagradu ‘Digital Opportunity’ na World Information Technology Services Alliance (WITSA) Global IT Excellence Awards, objavio je Oracle Corporation, najveći svjetski proizvođač softvera za poduzeća.

PEOPLink je neprofitna organizacija koja omogućava mladim tvrtkama gospodarstava u razvoju da sudjeluju u globalnom e-poslovanju. Oracle pruža PEOPLink-u tehnologiju potrebnu za posljednje izdanje njihove CatGen (Catalog Generator) e-commerce platforme koja pomaže lokalnim industrijama da svoje proizvode plasiraju globalno.

Članove žirija oduševile su prednosti koje PEOPLink-ova CatGen e-commerce platforma pruža zajednicama u svijetu. U ruralnom dijelu Brazila zadruga koja se bavi vezenjem svoje proizvode nudi širokom tržištu putem Interneta. U Kambodži PEOPLink platforma podržava lokalna online turistička odredišta. U Nepalu grupa umjetnika trguje svojim radovima putem sučelja CatGen do kupaca na e-Bayu. U Maliju lokalni trgovci putem Interneta prodaju rukotvorine od kože, šalove i brončane statue kupcima u SAD-u, Kanadi i Europi. Više od 2 000 tvrtki u 42 zemlje trenutno nude preko 20 000 proizvoda i usluga putem CatGen-a.
Kriteriji za nagradu ‘Digital Opportunity’ su poticanje razvoja informacijske tehnologije i korištenja Interneta među gradskom populacijom, ili u manjim mjestima, ruralnim područjima ili gradovima, u zemljama u razvoju. CatGen, koji radi na Oracle softveru, omogućava tvrtkama bez obzira gdje se nalaze, da razvijaju i održavaju vlastiti e-commerce katalog i povezuju ga na CatGen-ova e-commerce tržišta.

“Počašćeni smo što je WITSA prepoznala naš trud da Internet dovedemo u neke od najnerazvijenijih svjetskih zajednica. Uz pomoć CatGen-a korisnici mogu s minimumom kompjuterskih znanja stvoriti on-line kataloge i postati dio snažne sile globalnog e-commerce-a.“, rekao je Daniel Salcedo, CEO i osnivač PEOPLinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kate McGee, potpredsjednica Corporate Affairs odjela, Oracle Corporation, izjavila je: “PEOPLink u potpunosti zaslužuje ovu nagradu. Njihovo iskustvo u obučavanju i potpori, potvrđuje da tehnologija može unaprijediti produktivnost i donijeti profit lokalnim gospodarstvima zemalja u razvoju.“

Harris N. Miller, predsjednik WITSA-e i predsjednik američke IT udruge, rekao je: “Smatrali smo da je PEOPLink, zahvaljujući CatGen usluzi i prednostima koje je donijela tako velikom broju poduzetnika i malih industrija u cijelom svijetu, vodeća  tvrtka  u pružanju digitalnih mogućnosti onima kojima su potrebne.“

Proglašenje pobjednika održano je na Svjetskom kongresu informacijske tehnologije (World Congress on Information Technology) u Ateni (www.worldcongress2004.org), u razdoblju od 19. do 21. svibnja 2004. godine. Oracle i PEOPLink aktivno su sudjelovali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara