Peović: Nije istina da sam u sukobu interesa

Peović: Nije istina da sam u sukobu interesa

Tekst: J.D.

DIREKTOR Zračne luke Zagreb Tonči Peović poslao je na adresu Indexa demanti vezan uz tekst o mogućem sukobu interesa u kojemu se našao. Demanti objavljujemo u cijelosti:

"Na portalu index.hr dana 01. veljače 2010. godine objavljen je članak pod naslovom "Peović istodobno direktor aerodroma i Miškovićeve tvrtke“, u kojem se iznose neistinite informacije i zlonamjerne insinuacije.

S obzirom da netočne i neutemeljene informacije objavljene na portalu, štete meni osobno, a time i ugledu kompanije na čijem sam čelu, slobodan sam i primoran ih demantirati, iznoseći istinite činjenice i kronologiju.

Temeljem odredbe članka 40. Zakona o medijima, zahtijevam da objavite sljedeći ispravak neistinitih informacija.

Tvrtka Star Let osnovana je u Republici Sloveniji 2007. godine, sukladno propisima Europske Unije (JAR), prema kojima većinski vlasnik mora biti pravna/fizička osoba s nastanom u državi članici Europske Unije. Sukladno navedenim propisima, suosnivač tvrtke u manjinskom dijelu je pravna osoba iz Hrvatske, inače moj obiteljski prijatelj, kojem sam kao konzultant svojim znanjem i stručnošću pomogao u inicijativi. Imenovan sam na mjesto direktora tvrtke, što je bilo imenovanje formalne naravi, obzirom da sam ovaj posao obnašao u svoje slobodno vrijeme, te se on ni na koji način nije kosio sa mojom osnovnom profesijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Star Let prestala je prometovati 2008. godine i od tada nije stvoren niti jedan trošak, niti osobni, niti na teret poduzeća u kojem sam prije radio – Zračne luke Dubrovnik, kao ni na teret Zračne luke Zagreb, na čijem sam danas čelu.

Među velikim brojem poslovnih ljudi, od Latvije do Francuske i Bliskog istoka, jedan od korisnika bio je spomenuti gosp. Mišković.

U godinama 2007. i 2008., dok je tvrtka operirala, kao konzultant koristio sam telefonski broj u slovenskoj telefonskoj mreži, a od 2008., od prestanka prometovanja tvrtke Star Let do danas, nisam obavljao nikakve poslove niti imao kontakte u svezi poslovanja spomenute tvrtke.

Na kraju ističem da sam ponosan što sam kao stručnjak bio pozvan pružiti pomoć u osnivanju i vođenju tvrtke za prijevoz u javnom zračnom prometu, sukladno EU standardima. Obzirom na moje obiteljske i prijateljske odnose sa suosnivačem iz Hrvatske, za isto nisam tražio nikakvu naknadu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara