Peraica: CAA će i dalje podržavati Gotovinu

ORGANIZACIJA američkih Hrvata Američko-hrvatska udruga (CAA) smatra generala Antu Gotovinu nacionalnim herojem i nastavit će ga podržavati i nakon uhićenja, izjavio je u petak počasni predsjednik Udruge Anthony Peraica u razgovoru za Glas Amerike.

"Hrvatski nacionalni heroj Ante Gotovina je pijun u licemjernoj političkoj igri i žalosno je ako je njegova sloboda morala biti žrtvovana kako bi Hrvatska ušla u NATO i Europsku uniju", komentirao je Peraica uhićenje Gotovine koji bi trebao u petak ili subotu biti prebačen iz Madrida u Den Haag.

Ova udruga će nastaviti sa podrškom Anti Gotovini kao i do sada na moralnom, pravnom i financijskom planu, navodi u petak Peraičine riječi Glas Amerike.

Peraica, odvjetnik koji obavlja dužnost povjerenika u gradskoj upravi Chicaga, kaže da je "slučaj potpuno nevinog generala Gotovine apsurdan te da se radi o pravoj travestiji pravosuđa".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je Haški sud ocijenio kao nepravedan sud koji ne poštuje normalne odredbe o pravnom postupku i čini što ga je volja kako bi postigao "rezultat koji se već unaprijed zna".

Ovakva situacija bila bi teško zamisliva u nekoj zapadnoj zemlji, kaže Peraica, dodajući kako je "Hrvatska nažalost slaba na svjetskoj sceni i podložna hirovima jačih".

CAA je jedna od lobističkih organizacija američkih Hrvata u SAD-u koja, kako tvrdi, u američkom Kongresu, Bijeloj kući i State Departmentu promiče interese Hrvatske.

Peraica je rekao kako će se njegova organizacija u budućnosti založiti da "Anti Gotovini ništa ne uzmanjka, na pravnom, promidžbenom i financijskom planu, kako bi dokazao da su optužbe protiv njega neutemeljene".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara