Pero Kovačević: Jedino HSP ima programe za sva hrvatska područja

NA KOFERENCIJI za novinare izbornog stožera HSP-a za drugu izbornu jedinicu prvi kandidat stranke u toj izbornoj jedinici Pero Kovačević naglasio je kako HSP nudi promjenu politike te da jedino ta stranka ima programe za sva područja, dok ostale stranke nude pamflete.

Kovačević je rekao da se sadašnja vlast ponaša kao "pijani milijarder, razbacujući se novcem poreznih obveznika", a HSP nudi uštede, i to, među ostalim, smanjenjem ministarstava s 19 na 13 i ukidanjem niza vladinih ureda koji djeluju paralelno s već postojećim sustavom. Već minimalnim uštedama, ističe Kovačević, mirovine bi se mogle povećati za 5 posto.

Kovačević je kritizirao sadašnju vlast i zbog velikog uvoza hrane, rekavši da HSP ima poljoprivredni program kojim se može povećati domaća proizvodnja. On je kritizirao i gradnu autoceste rekavši da ona nije ni Čačićeva, ni Pusićkina, već je plaćaju građani, a strani izvođači nelegalno kopaju kamen u Hrvatskoj i prodaju nam ga ugrađujući ga u autoceste, čime su oštetili državu za oko 477 milijuna dolara. Da je sve bilo zakonski provedeno, smatra Kovačević, moglo se izgraditi 12 kilometara autoceste više.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da su kandidati HSP-a neokaljani i nisu sudjelovali u gospodarskim malverzacijama u pretvorbi.

Na pitanje s kim će HSP koalirati nakon izbora, rekao je da će ih svi tražiti za koaliciju jer im utjecaj raste.

Predsjednik izbornog stožera HSP-a za drugu izbornu jedinicu i drugi kandidat na listi Nenad Sedlar najavio je da će središnji predizborni skup u toj izbornoj jedinici HSP imati 19. studenoga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara