Pet požara plamtjelo jučer u Dalmaciji

U DALMACIJI je jučer izbilo čak pet požara, i to u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, no srećom, nisu bila zahvaćena naselja, nego su izgorjeli hektari niskog raslinja, izvijestio je Državni centar 112.

Iako zima kalendarski još uvijek traje, toplo je vrijeme napravilo odličnu podlogu za požare. Centar 112 nije izvijestio sumnja li se na podmetanje.

Županijski centar 112 u Splitu, primio je sinoć oko 18,30 sati dojavu o požaru na području Dograda, koji se širi prema mjestu Jajići. U gašenju požara sudjelovalo je 40 vatrogasaca i 9 vozila, a požarom je zahvaćena površina od 5 hektara. Požar je lokaliziran u 19,05 sati te je organizirano dežurstvo na požarištu preko noći radi mogućeg ponovnog izbijanja požara.

Požar na lokaciji Dupci-Slime, kod Omiša, za kojeg je dojava stigla jučer oko 14 sati, ugašen je oko 15,15 sati. U gašenju su sudjelovali pripadnici DVD Kučiće i Zadvarje, sa 30 vatrogasaca i 6 vozila, a izgorjelo je oko 3,5 hektara niske crnogorice i raslinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar u Nacionalnom parku Krka, u Šibensko-kninskoj županiji, koji je dojavljen jučer popodne iza 17 sati, ugašen je sinoć oko 22 sata. Požar su gasili pripadnici DVD Dubravica te djelatnici NP Krka, a izgorjelo je oko 3 hektara trave, niskog raslinja i nešto crnogorice. Na požarištu je tijekom noći organizirano dežurstvo.

Požar između Brnjice i Goriša, kod Šibenika, koji je izbio jučer oko 15 sati, ugašen je oko 17,20 sati. U gašenju je sudjelovala Javna vatrogasna postrojba (JVP) Šibenik sa 10 vatrogasaca i 4 vozila, a izgorjelo je oko jedan hektar suhe trave i smreke.

Požar kod Stona, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, za kojeg je dojava stigla oko 14,40 sati, ugašen je oko 17 sati. Izgorjelo je oko 2 hektara šaša, a u gašenju su sudjelovali pripadnici DVD Ston i JVP Dubrovačko primorje.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara