Pet vukovarskih i osječkih mirovnjaka krenulo prema Zagrebu

PET AKTIVISTA vukovarske Mirovne grupe mladih ´Dunav´ i osječkih udruga ´Osječki zelenislobodni pokret´ i ´Iskorak´ krenulo je jutros pješice iz Vukovara prema Zagrebu kako bi time izrazili svoje protivljenje ratu u Iraku.

Predsjednica ´Osječkih zelenih´ Ljiljanka Mitoš izrazila je nadu da će se prosvjednicima na putu prema Zagrebu, u gradovima kroz koje budu prolazili, pridružiti i drugi građani Hrvatske u ´osudi američke politike i (mogućeg) američkog napada na Irak´.

Predstavnici mirovnjačkih udruga iz Vukovara i Osijeka udruga, na putu prema Zagrebu krenuli su prvo prema Osijeku, gdje očekuju da će s njima u ´mirovni pohod´ za nenasilno rješenje iračke krize krenuti određeni broj posvjednika-protivnika američkog napada na Irak. Predstavnici mirovnih udruga procjenjuju da će do Zagreba pješačiti četiri do pet dana.

´Hoćemo dokazati hrvatskoj Vladi da je u krivu što pruža potporu SAD-u u napadu na Irak´, izjavila je novinarima prije polaska Ljiljana Mitoš.

Najavila je da će se po dolasku u Zagreb prosvjednici okupiti na Markovom trgu ispred sjedišta Vlade, gdje će održati i mirovni skup protiv rata kao oblika rješavanja svjetskih problema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara