Peta obljetnica Zapovjedništva za združenu izobrazbu kopnene vojske Fran Krsto Frankopan

Zapovjedništvo za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske "Fran Krsto Frankopan" svečano je danas obilježilo petu obljetnicu ustrojavanja nastalu kao pravni sljednik bivšeg zapovjedništva za obuku glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Djelatnicima Zapovjedništva obljetnicu su čestitali ministar obrane Berislav Rončević i izaslanik načelnika glavnog stožera OSRH general Marijan Mareković koji su naglasili važnost vojne izobrazbe u procesu približavanja naše zemlje i hrvatskih oružanih snaga NATO savezu.

Čestitajući djelatnicima Zapovjedništva general Mareković je naglasio da je naš sustav vojne obuke i izobrazbe iznjedrio kvalitetne časnike i dočasnike koji se mogu uspoređivati sa svojim kolegama iz suvremenih vojski NATO saveza.

Kvaliteta koja krasi hrvatskog vojnika poštuje se i u mirovnim misijama u kojima naša zemlja sudjeluje, dodao je general Mareković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar obrane Berislav Rončević poručio je nazočnima kako je razvidno da danas "Hrvatska teži euroatlantskim integracijama i želi postati član zajednice demokratskih zemalja a Hrvatska vojska članicom NATO-a". U ime toga preustrojava se, prilagođava i teži postizanju optimalne organizacije koju hrvatski narod treba i može nositi na svojim plećima, rekao je Rončević. Istaknuo je da su transformacije i reorganizacije uvijek traumatične, ali ako su vođene jasnim određenjem i ustrajnošću daju pozitivne rezultate i dodao da Vlada premijera Sanadera pokazuje svoju odlučnost svim relevantnim svjetskim čimbenicima.

Ministar je podsjetio nazočne i na svoj nedavni posjet Njemačkoj tijekom kojeg je sudjelovao na "Konferenciji o sigurnosti" i gdje je razgovarao s mnogim ministrima obrane prijateljskih zemalja o nekim zajedničkim aktivnostima glede ulaska Hrvatske u NATO a posebice je istaknuo jučerašnji posjet Zagrebu američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda.

Na današnjoj svečanosti pete obljetnice Zapovjedništva za izobrazbu i obuku HKoV "Fran Krsto Frankopan" uručena su i priznanja i pohvale najboljim djelatnicima Zapovjedništva.

(Hina) xaš yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara