Petar Janjić Tromblon: U srpskom logoru su me silovali i brutalno mučili

Foto: edvu.org

VUKOVARSKI branitelj Petar Janjić Tromblon kojeg će o optužbama iz Srbije sljedeći tjedan ispitati državno odvjetništvo je prvi put na Dnevniku Nove TV pokazao posljedice mučenja u srpskim logorima i kaže da su mu, između ostalog, slomili kralježnicu.

"Cijeli stomak mi je izoperiran i slomili su mi rebra, tu je i četnički metak koji mi je razbio kosti i onda su mi nogu bušili mašinom, a kad sam pao u nesvijest, ošamarili su me i rekli da se dižem", rekao je pokazujući ožiljke po tijelu.

Svoje svjedočanstvo Tromblon će ponoviti i sljedeći tjedan na vukovarskom sudu. Ispitivanju će nazočiti i srpski istražitelji, kojima će priznati i dugo čuvanu tajnu. "Ja sam u dva navrata bio i fizički silovan i to se više i ne plašim reći nakon 20 godina. Ni moja supruga ne zna za to.", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mojim informacijama, Purda će biti vraćen u Hrvatsku"

Tromblon također vjeruje da će srpski tužitelj za ratne zločine, nakon što se obave razgovori s trojicom hrvatskih osumnjičenih branitelja, povući zahtjev i za Purdinim izručenjem.

"Po mojim informacijama bit će vraćen u Hrvatsku, ali je činjenica da je Ministarstvo branitelja na čelu s Tomislavom Ivićem, a o Ministarstvu pravosuđa neću ni govoriti, opasno zakazalo. Je li moguće da Slobodanku Purdu nitko od njih nije ni nazvao niti je pitao je li nešto treba, ipak je to žena u 6. mjesecu trudnoće", rekao je Tromblon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara