Petir traži istragu o slučaju pasa koji se puškom ubijaju u sisačkom Skloništu životinja

Petir traži istragu o slučaju pasa koji se puškom ubijaju u sisačkom Skloništu životinja

Tekst: I.Ka.
Foto: Miroslav Kiš/Cropix

NAKON što je informacija o lošem postupanju prema napuštenim psima, koji se nalaze u Veterinarskoj stanici u Sisku u Skloništu za životinje, procurila u javnost, Marijana Petir zatražila je od ministra Petra Čobankovića žurno postupanje. Predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša traži od nadležne veterinarske inspekcije da se po hitnom postupku ispita slučaj i poduzmu odgovarajuće mjere.

Iz Udruge za zaštitu životinja Patronus Sisak kažu da se puno prije isteka roka od 60 dana, koliko bi pas trebao boraviti u skloništu prije nego što ga usmrte, psi ubijaju puškom umjesto da se uspavljuju injekcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, psi koji se nalaze u Veterinarskoj stanici u Sisku u Skloništu životinja, drže se u boksovima bez hrane i vode - ovu informaciju potvrdili su članovi novoosnovane Udruge za zaštitu životinja Patronus Sisak koje svakodnevno kontaktiraju zgroženi očevici. Nakon dva, tri dana psi koje nitko ne želi ubijaju se puškom.

Pretpostavlja se da je prošle godine sisačka Veterinarska stanica ubijanjem pasa zaradila 40 tisuća kuna, ako je ubijeno 200 pasa, koliko tvrdi direktor i veterinar Đuro Bugarin. Veterinar Bugarin je na pitanje aktivista zašto puškama ubijaju životinje ljutito odgovorio da ima pravo upucati svakog psa s ceste ako je agresivan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara