Petog dana potrage za Koradom pokop dviju žrtava zagorskog pokolja

CILIKA I GORAN HUDIĆ bit će u popodnevnim satima pokopani na groblju u Velikoj Veterničkoj. Oni su žrtve još uvijek nerazjašnjenog pokolja zbog kojega policija već peti dan traži umirovljenog generala Ivana Koradu. Iako je Ravnatelj policije Marijan Benko jučer bio optimističan i najavio da će tijekom dana Korade biti uhićen, ni jutros nema vijesti o njegovom privođenju.

"Svi koji sudjelujemo u potrazi se tomu nadamo", kazao nam je jutros Krunoslav Borovec, dodajući da Benkova jučerašnja izjava vrijedi i za danas, iako, kaže, nema novih momenata u potrazi.

"Indicije gdje se nalazi postoje, no to ne mora značiti da ćemo ga naći uskoro. Konkretnih informacija trenutačno nemamo", kaže Borovec. Nije htio špekulirati kolike su mogućnosti da je Korade u ovih pet dana uspio pobjeći iz zemlje, no kaže, osim što se surađuje sa slovenskom policijom, o svemu je obaviješten i bosanskohercegovački MUP.

Zaštita vrtićima, školama i Koradinim neprijateljima

Policijske blokade i dalje su raspoređene u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji, s tim da se na predjelu Petrove Gore gdje su se dogodila ubojstva, policija pozornije prati gdje bi se mogao pojaviti naoružani bjegunac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je najavila da će čuvati škole i vrtiće, s obzirom da se po završetku uskrsnih praznika za vrijeme kojih je Zagorje svjedočilo strašnim zločinima, djeca vraćaju u školske klupe. Zaštita je pružena i osobama koje zbog svađe s Koradom u prošlosti, strahuju za svoje živote. 

Korade još nije osumnjičen

Posljednje dvije od četiri žrtve krvoprolića koje se dogodilo u prošlu srijedu navečer, Cilika Hudić i njezin 15-godišnji unuk Goran danas će biti pokopane. Kako policija još nikoga nije osumnjičila, pa niti Koradu kojega traži još od četvrtka, još uvijek se nagađa o motivu njihovog ubojstva. Prve su informacije govorile da su bili svjedoci ubojstvu susjeda Franje Kosa, koji je jučer pokopan, no kako je general imao podugačku listu ljudi s kojima je u zavadi, nagađa se i da su Hudićevi stradali zbog nekih davnih zavada s njim. Korade im je navodno zaprijetio smrću prije dvadeset godina jer su ga optužili za krađu u njihovoj trgovini.

Hudićevi i Kos smaknuti su vatrenim oružjem istog kalibra, s tim da je Kos imao ubodnu ranu u vratu, što se također povezuje s Koradom, jer je generala susjed Kos prije nekoliko godina u sukobu ranio nožem.

A.B.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara