Petrač će u utorak biti izručen Hrvatskoj

HRVOJE PETRAČ sutra će iz Atene biti prebačen u Hrvatsku i priveden u zatvor u Zagrebu, potvrdilo je poslijepodne Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Petrač će iz Atene biti prebačen do zagrebačke Zračne luke komercijalnim letom Croatia airlinesa, a po dolasku u Zagreb, u popodnevnim satima, bit će prevezen u remetinečki zatvor, izjavila je zamjenica glasnogovornika MUP-a Emina Lišić.

Kao navodni inicijator otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca Petrač je lani u veljači na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na šestogodišnju zatvorsku kaznu. Budući da je tada bio u bijegu i presuda mu je izrečena u odsutnosti, može od Vrhovnog suda tražiti i dobiti novo suđenje.

Petrač je uhićen početkom kolovoza prošle godine na trajektu koji je plovio iz grčke luke Igumenica za talijansku Anconu, a Ministarstvo pravosuđa odmah je zatražilo njegovo izručenje koje je grčki Vrhovni sud odobrio krajem studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnu odluku o izručenju donio je grčki ministar pravosuđa krajem srpnja, nakon čega je Petrač iz zatvora u Igumenici prebačen u posebni ekstradicijski pritvor u Ateni.

Po dolasku u zatvor u zagrebačkom Remetincu Petraču će se predati sva potrebna dokumentacija te pravomoćna presuda i odluka o izdržavanju kazne.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara