Petrinja: kožuh novi direktor "Slavijatransa"

Nadzorni odbor Autotransportnog i prijevozničkog poduzeća "Slavijatransa" u Petrinji prihvatio je na sinoćnjoj sjednici zahtjev za razrješenjem direktora Pavla Nimca koji je on zatražio nakon prosvjeda zaposlenih i zahtjeva Samostalnog sindikata EKNa te na njegovo mjesto imenovao Stjepana Kožuha, dosadašnjeg izvršnog direktora, priopćio je danas NO te prijevozničke tvrtke.

"Očekujem potporu zaposlenika, a tražit ću rad, disciplinu i odgovornost", izjavio je novi direktor "Slavijatransa". Dosadašnjem direktoru Nimcu, koji je mjesec dana na bolovanju u Zagrebu, ponudit će se radno mjesto u skladu s njegovom stručnom spremom inženjera prometa, rekao jeKožuh.

Radnici "Slavijatransa" su glavnim krivcem za teško stanje tvrtke proglasili bivšeg direktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od predsjednice NO-a Nevenke Trajbar doznaje se da je dogovorena izvanredna skupština dioničkog društva na kojoj će se prihvatiti izmjene Statuta zbog uvođenja u Upravu triju članova umjesto kao do sada samo jednog - direktora. NO je imenovao Miljenka Stuhnea iz sisačke brokerske kuće Complite Line zastupnikom tvrtke kao najvećeg pojedinačnog vlasnika "Slavijatransa" s blizu 30 posto dionica kupljenih od malih dioničara.

Sindikalnom obavijesti oglasila se i podružnica sindikata EKN iz koje navode da je završilo ružno poglavlje u poslovanju "Slavijatransa". Pozvala je radnike da se s tim sindikatom poradi vlastite budućnosti zauzmu za što brži i kvalitetniji oporavak "Slavijatransa" i žurno smanjenje gubitka od devet milijuna kuna. Zaposlenici još nisu dobili ni plaću za prosinac.

(Hina) ap vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara