Petrinja: Muškarac organizirao ilegalnu kockarnicu u vlastitoj kući

Petrinja: Muškarac organizirao ilegalnu kockarnicu u vlastitoj kući

Ilustracija: 123rf

57-GODIŠNJI Petrinjac osumnjičen je da je u svojoj obiteljskoj kući u Petrinji držao ilegalnu kockarnicu od početka 2015. do početka lipnja ove godine, a u pretrazi kuće pronađeno je i oružje, izvijestila je sisačka policija.

Istragom je utvrđeno da osumnjičeni Petrinjac u svojoj obiteljskoj kući u uređenom prostoru jednom do dva puta na tjedan organizirao, pripremao i promicao nedopuštenu kartašku igru na sreću „Texas Holdem“, za čije sudjelovanje u igri su igrači mijenjali novac za žetone, u omjeru 1:1, te su mogle eventualno ostvariti dobitak, dok je za dijeljenje karata unajmio osobu tzv. krupijea. Također je utvrđeno da je postavio dva poker aparata, bez markica Ministarstva financija RH, s akceptorima za prihvat papirnatog i kovanog novca, kojima su se igrači zabavljali dok su čekali na red za igru. O vremenu početka ilegalno organiziranih partija „Texas Holdema“ sudionike je obavještavao SMS porukama i telefonskim pozivima.

Od svake partije pokera i zamjene novca u žetone osumničeni 57-godišnji Petrinjac je kao nagradu dobivao četiri posto, čime si je pribavio za sada neutvrđenu imovinsku korist.

Pretragom njegove kuće, po nalogu suda, uz poker aparate, profesionalni stol za igru, mješač karata i drugu opremu, pronađen je i pištolj ručne izrade tzv. kubura i 12 komada pripadajućih patrona koje je osumnjičeni neovlašteno nabavio u vrijeme Domovinskog rata.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 57-godišnji Petrinjac je osumnjičen za nedopušteno posjedovanje oružja, koje je pronađeno u kući, te ilegalno organiziranje igra na sreću, i protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara