Petrinja: Ravnatelj postavio kameru u školski WC

DRŽAVNO odvjetništvo podnijelo je kaznenu prijavu protiv ravnatelja petrinjske osnovne škole Petra Renera zbog sumnje da je u muškom WC-u postavio video uređaj i nezakonito snimao zbivanja u zahodskom prostoru.

Na video kazeti, koja je sada u rukama policije, nalazi se nešto više od tri sata materijala, piše «Jutarnji list».

Na početku kazete nalazi se snimak TV emisije «Željka Ogresta i gosti», zatim snimka zabavnog programa, pa crtić, nakon toga događanja iz školskog WC-a, pa opet «Željka Ogresta i gosti» i na kraju ponovno događanja iz školskog WC-a.

Petrinjski državni odvjetnik Marijan Zgurić kaže da je ravnatelj Rener u svojoj izjavi, navodno, snimanje objasnio s namjerom da otkrije osobe koje su puštale vodu iz sustava centralnog grijanja. Državno odvjetništvo je sudu predložilo kao sigurnosnu mjeru oduzimanje videouređaja, a za počinitelja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do jedne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Druge osnovne škole u Petrinji Petar Rener tvrdi da videokamera nije bila postavljena muškom zahodu, te da mu netko želi napakostiti i maknuti ga s ravnateljskog mjesta. Tvrdi da dokazi ne postoje i da će se to dokazati na sudu.

Prema riječima općinskog suca Marijana Muža, dokazi se još prikupljaju, pa rasprava još nije počela.

U Ministarstvu prosvjete i športa su upoznati s petrinjskim skandalom. U prioćenju Ministarstva stoji da ih je ravnatelj Rener u telefonskom razgovoru izvjestio da je postavio videokameru u muški WC zbog stalnog uništavanja inventara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara